Na terenie XII Europejskich Targów Produktów Regionalnych znajdzie się miejsce zwane Zarembkiem Tradycji. To tam będą odbywać się warsztaty z bibułkarstwa, galanterii, tkactwa, malowania na kamieniach oraz tworzenia witraży.
13 sierpnia o godzinie 12.00 otwarty zostanie konkurs na "Najlepszy Produkt Spożywczy" XII Europejskich Targów Produktów Regionalnych, czyli wyróżnienie wyjątkowych napojów regionalnych oraz artykułów spożywczych pochodzenia zwierzęcego i roślinnego prezentowanych przez wystawców.
Podczas Targów ważny punkt programu stanowić będą pokazy kulinarne. Koła Gospodyń Wiejskich z Kościeliska, Powiatu Jędrzejowskiego oraz Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników, dołożą wszelkich starań, aby przygotować niepowtarzalne, tradycyjne i wykwintne dania. Niektóre z tych receptur będzie można później znaleźć na Sekretnych Smakach Targów, na stronie internetowej produkty-regionalne.pl.
Teren XII Europejskich Targów Produktów Regionalnych każdego dnia rozbrzmiewać będzie tradycyjnymi dźwiękami. Nie zabraknie tańca i śpiewu.
Szczegółowy program Targów prezentujemy w naszym dziale co, gdzie, kiedy".
opr. s/ zdj. Piotr Korczak
11.08.2021 | Czytano: 205
Rozpoczęły się Europejskie Targi Produktów Regionalnych (zdjęcia)
ZAKOPANE. Do niedzieli na Górnej Równi Krupowej gościć będą producenci wyrobów spożywczych, rękodzieła i kosmetyków. W ramach XII Europejskich Targów Produktów Regionalnych.przewidziano także kulinarne pokazy, warsztaty, prelekcje i występy zespołów regionalnych
Komentarze
Reklama