W tym etapie olimpiady wystartowało 132 uczniów z 57 szkół z ośmiu województw. Aż trzy pierwsze miejsca zajęły reprezentantki nawojowskiej placówki. W bloku "gastronomia" najlepszy wynik uzyskała Katarzyna Janowiec. W bloku "technologia żywności" najwyższą notę otrzymała Katarzyna Zapart, natomiast w bloku "produkcja roślinna" pierwsze miejsce wywalczyła Dorota Starzyk.
Na tym nie koniec sukcesów reprezentantek ZSP w Nawojowej. W dziedzinie architektury krajobrazu drugie miejsce zdobyła Katarzyna Czup, a w bloku "produkcja zwierzęca" siódme miejsce wywalczył Mateusz Kowalczyk.
Olimpijczyków przygotowali nauczyciele Maria Kiełbasa (produkcja roślinna i architektura krajobrazu), Teresa Sendecka (technologia żywności i gastronomia) oraz Anna Bartusiak (produkcja zwierzęca).
Uczniowie i nauczyciele otrzymali puchar dziekana Wydziału Rolniczo-Ekonomicznego Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie dla najlepszej szkoły – Lidera Kształcenia w Dziedzinie Rolnictwa.
szel/ zdj. archiwum szkoły
Reklama