W konkursie mogli wziąć udział wszyscy wystawcy Targów Regionalia 2016. Wydarzenie zorganizowane zostało pod honorowym patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Oprócz Kazimierza Furczonia, wyróżnienia w tej kategorii otrzymali: za staropolski farsz kapuściano-grzybowy z charsznickiej kapusty kwaszonej - firma Agro-Wit oraz za szynkę Podstolego z nogą - firma Gawor Produkcja Wędlin Jakość i Tradycja.
opr.s/ zdj. Piotr Korczak
05.05.2016 | Czytano: 67
Producenci z Małopolski nagrodzeni w konkursie Regionalia
Bundz owczy Kazimierza Furczonia z Tatrzańsko-Beskidzkiej Spółdzielni Producentów „Gazdowie” to najlepszy polski produkt w kategorii Skarby Natury w prestiżowym konkursie na Najlepszy Produkt Targów Regionalia, które odbyły się w Warszawie.
Komentarze
Reklama