Organizatorami targów są Miasto Kraków, Kongregacja Kupiecka, Fundacja Promocji Kultury Miasta Krakowa oraz firma ARTIM Sp. z o.o.
PROGRAM:
15-18 kwietnia Małopolski Wielkanocny Smak z udziałem finalistów i półfinalistów Festiwalu Smaku prezentujący małopolskie produkty, dania oraz tradycyjne potrawy kulinarne
16 kwietnia, 12.00 Uroczyste otwarcie Targów Wielkanocnych oraz uroczyste Małopolskiego Wielkanocnego Smaku
17 kwietnia, 12.00 Pokaz palm i obrzędów Wielkanocnych (11.30 wymarsz korowodu spod Barbakanu, 11.45 poświęcenie palm pod kościołem Św. Wojciecha i przemarsz korowodu przez Rynek)
21 kwietnia, 11.00 Wielkanocne malowanie pisanek oraz kartek świątecznych
23 kwietnia, 10.00 Stół Wielkanocny – pokaz wielkanocnych stołów regionalnych; 12.00 poświęcenie pokarmów oraz poczęstunek dla krakowian i turystów
25 kwietnia, 12.00 Obrzędy związane z tradycją śmigusa-dyngusa
Szczegółowe informacje o imprezach towarzyszących można znaleźć na stronach internetowych www.kongregacja.pl i www.kiermasze.com.pl.
s/
Reklama